17 mei 2023
Geplaatst door Maartje

Woensdag 10 mei j.l. heeft een gezelschap van raadsleden, commissie en werkgroepleden verbonden aan de Utrechtse D66 fractie, een bezoek gebracht aan de voormalige gevangenis Wolvenplein. Namens AM en Levenslang hebben Hugo Nijhoff, Tijmen Hamerslag en Arno Hallie de gasten bijgepraat over de herontwikkeling van Wolvenplein.

Aan bod kwam onder andere het participatieproces wat vorig jaar in de aanloop naar het concept bouwenvelop is doorlopen. Via diverse brainstormgroepen konden geïnteresseerden, belanghebbenden en buurtbewoners meedenken over de herontwikkelingsplannen voor Wolvenplein. Het participatieproces wordt beschreven in het Participatieverslag Wolvenplein.

Ook de duurzaamheidsambities voor het monumentale complex en de nog te realiseren woningen waren onderwerp van gesprek. Tot slot hebben de ontwikkelaars de uitdagingen aangegeven om te komen tot een nieuw bestemmingsplan en bouwplan. Afgesproken is om elkaar op de hoogte te houden om zo gemeentelijke en projectambities te verbinden.