Gemengd stedelijk programma

Een gevarieerde mix van functies zorgt ervoor dat het voormalige gevangeniscomplex een levendig onderdeel wordt van de stad. Alle gebouwen worden onderling verbonden door een uitnodigende openbare ruimte. Het voorplein, de singelrand en de ommuurde binnenterreinen worden ingezet om ontmoeting te stimuleren.

Mix van functies

Door de nieuwe mix aan functies van wonen, werken, horeca, hotel, en een buurtruimte wordt een diverse doelgroep aangetrokken; iedereen kan zich daardoor binden aan deze bijzondere plek. Het complex omvat straks circa 40 woningen waarvan ca. 18 woningen in de sociale- en middeldure huur. De overige zijn koopwoningen. Het unieke kleinschalige stadshotel met ca. 50 verschillende kamers heeft een bijzonder concept met een gevarieerd gastenprofiel, van families, backpackers, toeristen, zakelijke markt en bezoekers van de schouwburg, poppodia en evenementen.

De atelier-, en werkruimten worden gecreëerd als een thuishaven voor creatievelingen, workaholics en bedrijven die een sterke band met de stad hebben. Uniek voor deze plek is de toekenning van een aantal ruimten voor ‘artist in residence’ en ‘start-up in residence’ die met kunst en innovatieve oplossingen bijdragen aan de waarden en doelstellingen. De overige werkruimtes bieden plaats aan freelancers, stedelijke professionals, creatieve bedrijven en ondernemers.